logo logo

Dicky en Bertus de Jong - Bertus Service.

"Met het prettige idee onder de paraplu van United Retail te opereren, dat alle aangesloten leden als één geheel wordt gezien, in welke vorm maakt niet uit."

Beste lezer,

 

Ons werk is fantastisch met zoveel prachtige kanten, zowel positief als negatief! Een ieder in onze branche maakt doorgaans veel uren en we verrichten soms zwaar werk. Lichamelijk heftig, hierdoor hoef je ‘s avonds niet meer naar de sportschool.

 

De in de jaren opgebouwde kennis, en het inzicht, door te geven aan de jongere generatie vind ik als 69 jarige nog steeds een uitdaging. Al 50 jaar vind ik het een prachtig spel de negatieve gevoelens van de klant bij een defect apparaat om te kunnen zetten in een gewenste oplossing. In welk ander beroep kan je zeggen dat je in 15 jaar bij 40000 mensen bent binnengestapt? En dit in al onze lagen van de bevolking. In alle vier de grote steden in de randstad, en in alle straten daar, en ook in omliggende dorpen. Je hebt dagelijks als technische medewerker 10 maal per dag je eigen MAN BIJT HOND-programma.

 

 

 

In de zomermaanden heerlijk buiten en afwisselend in de winter maanden bikkelhard. Zoeken in het donker met mist naar het juiste adres op een stille polderweg zelf overvaren met een roeibootje om bij een afgelegen boerderij te komen. En de volgende dag in het centrum van een grote stad.

Zoeken naar een parkeerplek en boven gekomen, via smalle houten trappen, sta je bij een machine welke staat op een gammel houten balkon. En bij het centrifugeren krijg je het gevoel straks val ik zes hoog in de achtertuin.

 

Je belt aan op de Rapenburg in Leiden, een meneer doet open, de bodyguard, vijf minuten later sta je oog in oog met Prins Willem Alexander van Oranje Nassau toen in zijn studietijd. Ik kan nu tegen Koningin Maxima zeggen, Koning Alex kan de vaatwasser wel inruimen, dat heeft hij van mij geleerd.

 

Samen naast de Prins in gehurkte houding zij aan zij voor de afwasmachine en ieder jaar als ik op Prinsjesdag duizenden mensen zich zie verdringen om een glimp op te vangen van het koningspaar in de Gouden Koets. Denk ik wat een prachtig beroep als service technicus.

 

Vijfendertig jaar geleden gestart als zelfstandig ondernemer. Met in de regio dertig elektro winkels verdeeld over een negental dorpen. Nu wordt hetzelfde gebied, met inmiddels meer inwoners, verzorgd door vijf elektrowinkels. Drie stuks hiervan draaien onder de paraplu van United Retail. Voor mijzelf is wel duidelijk geworden dat de ondersteuning en de verenigde inkoop een hoge meerwaarde heeft.

 

We kunnen met een gerust gevoel dit jaar de bedrijfsopvolging voltooien. En de dagelijkse leiding overdragen aan onze oudste zoon Bertus de jong roepnaam Albert. Welke na het behalen van zijn elektronica Ingenieurs opleiding ruim vijftien jaar geleden mede eigenaar in onze V.O.F. is geworden.

 

Albert zal vanaf 1 januari 2020  Bertus Service BV met een drietal technische medewerkers voortzetten. Met het prettige idee onder de paraplu van United Retail, dat alle aangesloten leden als een geheel wordt gezien in welke vorm maakt niet uit.

 

Het belangrijkste is dat een ieder mag genieten van deze club.

 

De winkel draagt de naam Bertus Service. De benaming Dicky en Bertus zou meer tot zijn recht gekomen zijn. Hierbij mijn volledige dank aan mijn vrouw Dicky voor HAAR inzet, en aan ons TEAM.

 

Bertus de Jong